Newsroom

Nyt partnerskab vil revolutionere uddannelse af buschauffører

May 31, 2021

Teknologi-firmaet SkanTech og uddannelsescentret UCplus skal i løbet af de næste tre år udvikle et nyt digitalt uddannelseskoncept, der gennem intelligent software oplærer og korrigerer chauffører i deres kørsel, imens de kører. Partnerskabet er etableret med udgangspunkt i et fælles ønske om at kombinere ny banebrydende teknologi med dyb viden og erfaring i at uddanne buschauffører. En ny innovativ ECO Electric uddannelse, der skal være et stærkt supplement til den traditionelle grund- og efteruddannelse af buschauffør, bliver første store fælles projekt. Med støtte fra Innovationsfonden bliver der nu sat endnu mere fart på udviklingen af fremtidens automatiske uddannelsessystem til busbranchen.

Chauffører skal lære imens de kører

I slutningen af 2020 lancerede SkanTech første version af ’Intelligent driver education’, der bygger på software installeret i den enkelte bus, der løbende korrigerer chauffører i deres kørsel. Ideen til at udvikle teknologien opstod, da Jan Skaarup fra SkanTech så en generel problemstilling i måden, hvorpå oplæring af nye chauffører foregår ude i busselskaberne:

”Når nye chauffører starter i et busselskab, bliver de oplært i at køre ruterne af en af de erfarne chauffører. Det er både ekstremt kosttungt og ineffektivt, da oplæringen tager udgangspunkt i erfaringer hos den enkelte chauffør, der oplærer, frem for en automatisering af best practice.  Derfor har vi udviklet en banebrydende teknologi, hvor chauffører bliver vejledt og korrigeret undervejs i deres kørsel,” fortæller Jan Skaarup, der har leveret teknologiske løsninger til busbranchen siden 2004.

Banebrydende teknologi kan højne kvalitet i uddannelsen

Med støtten fra innovationsfonde er fokus i den videre udvikling af ’Intelligent driver education’ rettet mod produktmodning, dataindsamling og deep learning. SkanTech har i den forbindelse inviteret uddannelsescenteret UCplus, der har mere end 40 års erfaring i et uddanne buschauffører, til at deltage i projektet. I løbet af de næste tre år skal teknologien modnes sammen med UCplus, og konverters til konkrete uddannelsesforløb der forbedre sikkerheden og samtidig understøttet den grønne omstilling.

”UCplus har en helt naturlig interesse i at være med til at udnytte, hvordan ny teknologi kan højne kvaliteten af buschaufføruddannelsen. Derudover har vi den viden, der kan justere og målrette produktet, så det kan bruges bedst i en uddannelsessammenhæng. Vi ved bl.a. en hel del om, hvordan chauffører tænker, og hvordan indøvning fungerer. Samtidig har vi på UCplus en ambition om både at hjælpe til mere grøn kollektiv trafik og at hjælpe til, at busselskaberne kan spare penge”, fortæller administrerende direktør på UCplus, Erik Poulstrup.

Frem mod 2024 skal partnerskabet sammen udvikle softwaren i forhold til, hvordan den kan fungere som et værdiskabende supplement til den eksisterende uddannelse af buschauffører.

Find more news in the newsroom below or call us 88 91 01 00 if you have any questions

Passenger counting

A tool which counts for the driver as well as the operator

SkanTech Passenger Counting System provides high accuracy passenger counting in each vehicle from stop to stop as well as an overview for the whole fleet.

Fleetcom

Advanced communication between operator and fleet

Fleetcom is SkanTech’s advanced communication platform which handles all communication between the operation, fleet, passengers and drivers.

ECO Drive

Less fuel and better performance no matter the energy source

With the ECO Drive system both the driver and the operator can monitor the actual energy consumption.

Alarm System

You are never alone

Safety for the drivers and passengers is of the highest priority in the daily operation.

Station Announcement System

Let’s make it clear

The SkanTech Station Announcement System provides automatic route announcements to the passengers.

Surveillance System

Take a closer look

The genuine sense of security among passengers and drivers is essential in public transport.

Meet SkanTech

SkanTech provides intelligent solutions for the transport industry.

Let’s make data a steering wheel for your fleet

At SkanTech, we have developed a unique expertise in providing operators with the right systems and solutions to gather data and make it easy to make the most of them.

SkanTech Support

We are always close to you

You do not have to shout aloud to get the right service! SkanTech services are designed to cause limited interference and require a minimum of intervention to the fleet management or operation.